Στάλμαν: Ένας υπολογιστής υπό τον έλεγχο της #Μicrosoft ή της #Adobe ή της #Αpple ή της #Google δεν είναι φίλος σου!


Στάλμαν: Ένας υπολογιστής υπό τον έλεγχο της #Μicrosoft ή της #Adobe ή της #Αpple ή της #Google δεν είναι φίλος σου!
Ο Ρίτσαρντ Στάλμαν είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation) και συνεργάτης του Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ. Ο Ρίτσαρντ Στάλμαν είναι πρόεδρος του Ιδρύματος Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation) και συνεργάτης του Ινστιτούτου Τεχνητής Νοημοσύνης του ΜΙΤ.
Το 1983, ο Ρίτσαρντ Στάλμαν ξεκίνησε τη συγγραφή του GNU, του πρώτου λειτουργικού συστήματος που χρησιμοποιεί ελεύθερο λογισμικό και το οποίο έγινε βάση για το σύστημα GNU/Linux. Ο Στάλμαν είναι ηγετική φυσιογνωμία του παγκόσμιου κινήματος για τα ψηφιακά δικαιώματα.

– Τι θα συμβεί όταν οι μηχανές γίνουν εξυπνότερες από τους ανθρώπους;

– Δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα σε αυτό και στην παρούσα κατάσταση. Τώρα όλοι οι υπολογιστές λειτουργούν υπό τον έλεγχο ανθρώπων, αλλά ποιων ανθρώπων; Οι υπολογιστές με τους οποίους δουλεύετε μπορεί να σας κακομεταχειρίζονται διαρκώς, υπό τον έλεγχο άλλων ανθρώπων. Αν λειτουργούσαν με βάση τις δικές τους επιθυμίες, δεν θα ήταν απαραίτητα χειρότερο από αυτό που συμβαίνει τώρα. Ενας υπολογιστής υπό τον έλεγχο της Μicrosoft ή της Adobe ή της Αpple ή της Google δεν είναι φίλος σου. Ο μόνος τρόπος να έχεις τον έλεγχο του υπολογιστή σου είναι να «τρέχεις» το δικό σου αντίγραφο ελεύθερου λογισμικού στον δικό σου υπολογιστή.

πηγή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.